Friday, December 12, 2008

SELAMAT HARI LAHIR CHAP AYAM PHOTOGRAPHERS!!!

Assalamua'laikum...

Pada 12 December 2007, jam 12:58am seorang makhluk Allah telah melancarkan chapayam.blogspot.com atas tujuan mengumpulkan rakan-rakan yg semulajadi akrab kerana berkongsi satu minat yg mendalam terhadap bidang photografi.

Diam tak diam...dah setahun umur CHAPs!
Dalam pada sibuk dgn kerjaya & komitmen masing-masing, CHAPs telah melangkah tenang & perlahan dgn aktiviti & perjumpaan TT dari semasa ke semasa. Banyak lagi yg telah dirancang tetapi tidakj berlangsung - bukan rezeki kita lagi agaknya - tetapi dgn komitment hanya beberapa ahli-ahli tegar sekurang-kurangnys beberapa program yg dirancang, berlangsung dgn jayanya, Alhamdulillah.

Diharap sangat lebih ramai ahli CHAPs akan dpt beri sedikit lagi komitmen drpd apa yg telah kita saksikan dalam tempoh setahun ini.

Memang tiada siapa dibayar dan membayar utk menyertai CHAPs dan masih ramai lagi yg MAHU menyertai CHAPs....jadi, sebagai ahli asas (ya anda yg ada baju CHAPs tu lah!) mungkin hanya perlu bertanya kepada diri kita sendiri - apa sumbangan kita kepada newbies & rakan CHAPs lain? Sampai bila hanya terpilih sebagai ahli asas dan memiliki t-shirt CHAPs yg tidak dapat dinafikan mmg cool sahaja?

Maaf kepada mereka yg submit gambar tetapi tidak terpublished lagi di sini.
Beberapa perubahan akan berlaku pada blog ini & platform terbaru CHAPs iaitu forum yg telah dilancarkan oleh Bro Shahrol Ery. Kerana majoriti ahli asas adalah professional dalam bidang lain maka adalah agak sukar untuk memantau blog ini 24x7. Forum CHAPs akan digunakan sebagai platform utk sesiapa jua menghantar gambar/ works & berbincang mengenai submission tersebut. Sekiranya work tersebut berkualiti, ianya akan di publish di sini, insyaAllah.

Atas pertanyaan & permintaan ramai, MUNGKIN t-shirt CHAPs akan dijual kepada ahli forum tersebut.....dan mereka yg works telah berjaya dipublished dalam tempoh setahun lepas....InsyaAllah.

Maka....silalah ke http://chaps.21.forumer.com!

SELAMAT HARI LAHIR CHAP AYAM PHOTOGRAPHERS!!!

4 comments:

JiDiN said...

Selamat hari ulang tahun.....moga tahun mendatang akan lebih matang dan berkat ukkuhwah semua...

army4war said...

hepi besday to korang!!

poji said...

selamat hari lahir

Acai said...

selamat ulang tahun..semoga dengan pertambahan usia penubuhan ini mematangkan lagi semua photographe2 untuk menyumbang kepada masyarakat,amin..